Fashion

Fashion – ce înseamnă în viziunea experților din domeniul modei?

Te gândești mereu ce-o fi însemnând să fii fashion? Cine stabilește granițele acestui termen din ce în ce mai des folosit mai ales în zilele noastre.

Încă din copilărie, fiecare dintre noi avem problema hainelor. Ne alegem vestimentația în funcție de starea de spirit, în funcție de anotimp, de locul în care urmează să mergem îmbrăcați așa.

Desigur ce poate fi fashion pentru o persoană, nu este obligatoriu să însemne la modă și pentru celelalte persoane. Moda este o formă de artă și în același timp este o religie pentru unii dintre noi.

Așadar termenul fashion le definește unora activitatea profesiei lor. Moda este o bucată din personalitatea cuiva. Este un joc sau un act de deghizare. Ea poate fi declarația de exprimare a oricărui individ.

“Moda nu este ceva care există doar în rochii. Moda este pe cer, pe stradă, moda are de-a face cu idei, modul în care trăim, tot ce se întâmplă. “, Coco Chanel .

Definiția modei

Fashion înseamnă de obicei o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Acest termen des utilizat de “la modă”/fashion se aplică de regulă unei persoane care poartă haine sau accesprii care fac parte din tendințele modei actuale, chiar dacă moda include mai multe ramuri.

Moda se schimbă cu o viteză incredibilă. Este suficient ca cineva să descopere ceva mai bun și mai frumos ca toată lumea să vrea acel produs.

Chiar dacă interesul oamenilor pentru modă/ fashion a fost și este prezent chiar  de mii de ani, această industrie a început să capete contur  prin jurul anilor 1850.

Isaac Singer este cel care a inventat mașina de cusut cu împunsătură continuă. În acea vreme Charles Frederick Worth a dus croitoria la un alt nivel și a devenit foarte cunoscut.

Înainte de 1850 hainele erau cusute de mână chiar de cei care le purtau, iar calitatea produsului depindea foarte mult de talentul celui care o cosea.

Reperele unei gospodine erau climatul și tendința din țară, dar și standardele comunității locale. În acele vremuri toată comunitatea dintr-o anumită regiune se îmbrăca la fel cu diferențe foarte mici. Atunci asta însemna să fii fashion.

Ludovic al 14-lea este cel căruia i se datorează evoluția modei. Datorită lui apar astăzi tendințe noi în fiecare sezon. Acesta avea un simț aparte și un ochi extrem de educat pentru estetică, reușind astfel să schimbe croiala hainelor masculine de 63 de ori în timpul domniei sale de 72 de ani.

Fashion – stiluri, siluete, teme

Silueta sau linia și culorile sunt cele  care deosebesc o ținută vestimentară, de alta.

Silueta corpului uman a suferit în decursul timpului anumite modificări determinate de stilul de viață de climă și de zona geografică. Înainte oamenii erau mai robuști, mai puțin zvelți, cu forme dure, la fel ca modul lor de existență. Pe măsură ce condițiile de viață devin mai favorabile se conturează și o siluetă cu forme mai puțin dure, mai zveltă.

Omul a utilizat hainele ca mijloc de înfrumusețare încă din cele mai vechi timpuri. Astfel a descoperit în fashion posibilitatea de a-și remodela corpul în mod artificial, în conformitate cu imaginația artistică.

Evoluția fenomenului fasion a luat proporții în secolul nostru. Anumiți oameni ai domeniului au cerut ca moda să fie ridicată la rang de știință.

Moda a stârnit în decursul veacurilor, reacții dintre cele mai ciudate. Când a fost adorată de unii, a fost hulită de alții, ceea ce a făcut să fie mereu schimbătoare, încât să împace și pe unii și pe alții.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns