Beauty

Ce trebuie sa stim despre epilarea cu laser

Epilarea definitiva cu laser este destul de simpla. Lumina emisa de fasciculul laser este absorbita de melanina, aceasta din urma avand rolul de a colora firele de par, si transformata in caldura.

Conditiile care trebuie indeplinite

Acest procedeu de epilare definitiva laser trebuie efectuat de specialisti. Astfel de specialisti veti gasi la clinica Yiara. Este obligatorie o consultare inainte de inceperea sedintelor epilare laser dioda pentru a stabili protocolul necesar. In general, culoarea parului si fototipul joaca un rol important in succesul operatiunii. Acest tip de epilare definitiva cu laser este eficienta pentru persoanele cu pielea alba si parul inchis la culoare. Cu toate acestea, daca nu indepliniti aceste criterii, sunt disponibile si alte dispozitive laser specifice.

Epilarea cu laser este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor. Este o procedura care nu doare, senzatiile sunt diferite in functie de pacient, tipul de piele si zona de tratat. Densitatea firelor de par determina, de asemenea, nivelul disconfortului.

In ce zona se poate folosi laserul?

Indepartarea permanenta cu laser poate fi efectuata pe toate partile corpului, precum si pe fata. Aceasta metoda este in general adaptata pentru a scapa de parul facial, gat, barbie, decolteu, solduri, brate superioare, coapse si picioare. Perioada ideala pentru epilarea cu laser permanenta este cea a maturitatii hormonale, adica intre 25 si 30 de ani pentru femei si de la 40 de ani pentru barbati. Cu toate acestea, adolescentii cu probleme de par mai grave sunt o exceptie. La recomandarea medicului, ei pot avea acces la acesta procedura.

Dupa prima sedinta, medicul examineaza pielea si alte reactii pentru a determina doza pentru epilarea care va urma. Aplicarea unei creme anestezice este recomandata pacientilor cu piele sensibila. Un tratament hidratant este utilizat dupa operatiune pentru a calma pielea si a reduce roseata. Specialistii clinicii Yiara recomanda ca dupa fiecare sedinta de epilare sa fie evitata expunerea la soare sau la solar timp de cateva zile. Dupa prima sedinta, firele de par vor ceda in aproximativ 2 saptamani, iar, din acest motiv, se recomanda un gomaj usor in zona tratata.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul clinicii Yiara!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns