Beauty

Implant de păr. Ce presupune și cum îi ajută pe bărbați?

Un implant de păr ți-l faci atunci când pierzi o parte din podoaba capilară. De regulă acest lucru se întâmplă cu preponderență bărbaților. Acest lucru se întâmplă pentru că testosteronul este mai crescut la bărbați decât la femei. Testosteronul este hormonul care influențează creșterea părului. La femei, în schimb, efectele testosteronului sunt estompate de cantitatea de estrogen. Un alt hormon responsabil cu căderea părului este dihidrotestosteronul (DHT). Acesta se regăsește în foliculul pilos, iar prezența lui face firul de păr să crească mai subțire și în cele din urmă să cadă.

Un alt motiv pentru care căderea părului este mai prezentă la bărbați decât la femei este faptul că cei din urmă au un singur cromozom x. Femeile, însă au parte de doi astfel de cromozomi, deci mai multe șanse să moștenească gena cea bună.

Prezența cromozomului 20 în genetica bărbaților,  îi face pe aceștia să fie de 7 ori mai predispuși la pierderea părului decât femeile. Încă nu se cunosc cauzele acestui fenomen.

Implant de păr. Ce ar trebui să știi înainte să te decizi!

Bineînțeles, înainte să îți faci un implant de păr trebui să mergi la un consult medical. Niciodată nu poți începe o astfel de intervenție fără niște analize în prealabil. Vezi lista cu cele mai importante lucruri de făcut înainte de implantul de păr:

  • fă-ți testele de sânge înainte pentru a detecta prezența vreunui virus;
  • spune-i medicului dacă ai vreo alergie la anumite medicamente;
  • cu 8 zile înainte de procedură nu consuma medicamente pentru subțierea sângelui, tutun sau alcool;
  • spală-ți părul cu o seară înainte de intervenție. Comunică-i medicului ce produse folosești sau dacă ai alergie la anumite produse;
  • spune-i medicului tău dacă ai diabet de tip 1 pentru a stabili dacă acest lucru este un impediment;
  • nu consuma cafea cu 24 de ore înainte de intervenție;
  • intervenția și medicamentația te vor face să te simți amețit, așa că îți recomandăm să ai pe cineva cu tine pentru a putea ajunge acasă în siguranță;
  • nu îți tăia sau vopsi părul înainte de intervenție.

implant de păr

Implantul de păr și creșterea stimei de sine

De regulă bărbații care au probleme cu chelia încep să acumuleze frustrări. Aceștia nu mai sunt mulțumiți cu ceea ce văd în oglindă și încep să apeleze la tot felul de artificii cu care să-și acopere așa zisul defect.

Deși în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane au această problemă și asta datorită toxinelor din alimentație.

Un implant de păr îi ajută pe aceștia să își crească stima de sine și să-și îmbunătățească viața socială. Calitatea vieții sociale ste foarte importantă atunci când dorești să avansezi în carieră sau când vrei să ai un cerc de preieteni. Nu este obligatoriu ca orice persoană care are această problemă să asimileze și frustrări. Unii aleg varianta cea mai simplă și anume se rad de tot în cap. Acest lucru îi ajută de asemenea să mascheze porțiunea de pe cap căreia îi lipsește părul. Acest lucru poate fi considerat la modă și atunci automat crește stima de sine.

Așadar, un implant de păr nu este doar un moft ci de cele mai multe ori este o necesitate. De regulă persoanele care apelează la această intervenție sunt acelea care au o viață expusă publicului larg.

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns