Beauty

Remedii contra mătreții realizate din ingrediente naturale!

Pentru că este atât de inestetică, căutăm mereu pe internet remedii contra mătreții! Obții măști naturale din ce ai prin frigider. Nu chiar orice!

Mască din ceapă folosită ca remediu contra mătreții

Cureți ceapa și o dai apoi printr-un blender sau printr-o mașină de tocat, astfel încât să obții o pastă. Unge-ți scalpul cu această pastă și rămâi cu ea aproximativ o oră. Altfel nu își face efectul. Știm că ceapa este o legumă cu un miros intens, dar are și foarte  multe beneficii pentru sănătate. Folosește-o cu încredere. După o oră spală bine cu șampon. Înainte să folosești balsamul de păr, folosește zeama de la o lămâie pentru a anihila mirosul de ceapă din părul tău. Poți folosi această mască la fiecare spălare până când observi îmbunătățiri, sau poți alterna cu alte remedii contra mătreții.

Mască din lămâie cu usturoi

În timp ce lămâia va elimina pielea exfoliată care se prinde de păr, usturoiul, ca un antibiotic natural, va elimina ciuperca provocatoare de mătreață. Așadar, zeama de la o lămâie, amestecată cu două linguri de usturoi pisat, o poți folosi ca unul dintre cele mai eficiente remedii contra mătreții.

Oțetul

Oțetul conține potasiu și enzime ce elimină senzația de mâncărime a scalpului. La fel ca și lămâia, acesta elimină bucățelele de piele exfoliată de pe firele de păr.

Atunci când îți clătești părul cu oțet dizolvat în apă, nu numai că îi vei da o strălucire de oglindă, dar vei elimina și mătreața!

Mască din iaurt și piper negru

Într-o ceașcă de iaurt, adaugă două lingurițe de piper negru măcinat pudră. Amestecă bine cele două componente, până la omogenizare. Aplică soluția pe scalp și las-o să acționeze timp de o oră. Spală-te cu șampon pentru a scoate grăsimea rămasă de la iaurt.

Iaurtul oprește exfolierea scalpului, iar piperul stimulează microcirculația.

Mască din suc de mere

Două linguri de suc de mere dizolvate în apă, aplică-le direct pe scalp și masează bine. Lasă acest remediu să acționeze timp de 20 de minute. Enzimele din sucul de mere ajută la eliminarea fulgilor de piele exfoliată de pe firele de păr.

Mască de păr contra mătreții cu ouă

Acesta este unul dintre cele mai accesibile remedii contra mătreții pe care le puteți încerca acasă. Bate două ouă bine, bine, până se transformă în spumă. Apoi, cu o pensulă folosită pentru vopsit părul, aplică ouăle bătute spumă direct pe scalp, la rădăcina părului. Cu această mască trebuie să reziști două ore.

Această mască are dublu beneficiu. Te ajută atât contra mătreții cât și pentru întărirea rădăcinii părului, lucru ce ajută contra căderii părului.  În plus, ouăle redau strălucirea naturală a părului, lucru pe care orice femeie și-l dorește.

Masca pe bază de ulei de cocos și suc de lămâie

Am lăsat această mască la urmă, pentru că nu oricine are ulei de cocos în casă. Dacă ții cont de beneficiile acestuia, merită să-ți achiziționezi unul.

Se pun cinci linguri de ulei de cocos cu o lingură de suc de lămâie. Se amestecă până la omogenizare apoi se aplică direct pe scalp, la rădăcina părului!

Las-o să acțineze timp de 20 de minute, apoi spală-te bine, bine. Uleiul va hidrata pielea capului și va împiedica formarea de noi fulgișori de piele exfoliată. Lămâia cum bine știți și de la celelalte remedii contra mătreții, ajută la eliminarea fulgișorilor de piele exfoliată de pe firul de păr.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns