Shopping

Shopping online sau vizită prin magazinele din mall-uri?

Când ai atât de multe posibilități de a achiziționa ceea ce dorești, cum faci să alegi dintre shopping online sau shopping în magazinele din mall-uri?

Pornind de la ideea că ducem o viață agitată, putem spune că varianta de shopping online este cea mai accesibilă. Nu mai ai putere să mai alergi haotic prin magazine să-ți alegi rochia potrivită sau costumul potrivit.

Preferi să-ți achiziționezi lucrurile din confortul casei tale, dimineața la cafea.

Mediul online a devenit din ce în ce mai dezvoltat în ultimii ani, cumpărăturile online crescând cu câteva procente însemnate față de anii trecuți.

Generația nouă preferă internetul mai ales de când au posibilitatea să returneze produsele care nu li se potrivesc.

Avantaje pentru shopping online

  1. Nu mai este necesar să îți consumi energia prin trafic. Atunci când discutăm despre orașe mari, colindatul prin magazine devine chiar o pacoste. În București de exemplu, pentru a te muta dintr-un mall în altul poate fi istovitor.
  2. Online poți vedea dinainte ce este pe stoc și ce nu, astfel nu mai pierzi timp câutând. Când mergi prin magazine te lovești de cele mai multe ori de problema stocului. Și ce enervant este atunci când găsești ceva ce îți place, dar nu are măsura ta! Shoppingul online te scutește măcar de entuziasmul găsirii produsului perfect ca mai apoi să te desumfli când afli că nu mai are. Pe fotografia produselor sau lângă ele apare scris “în stoc ” sau contrariul “stoc epuizat”.
  3. Prețurile sunt de cele mai multe ori mai mici atunci când faci shopping online. Datorită faptului că nu mai trebuie să plătească chirii și mulți angajați, adaosurile comerciale ale magazinelor online sunt mai mici.

Dezavantajele cumpărăturilor pe internet

1.Nu poți pipăi materialele. Astfel, dacă nu ești expert în textile riști să cumperi ceva ce nu îți va plăcea. Din poze vor părea drăguțe, dar în realitate este posibil să nu mai fie.

2. Dacă nu se potrivesc mărimile riști să-ți cam dai planurile peste cap. Trebuie să returnezi produsul și să aștepți din nou cu nerăbdare să-ți fie livrată mărimea corectă.

3.Se poate rătăci coletul pe drum și să rămâi fără produs. Chiar dacă îți recuperezi banii tot nu este plăcut să pierzi ceva ce ți-ai dorit cu adevărat.

Magazinele care au și varianta online sunt la mare căutare

Sunt magazine care vând atât online cât și fizic. În special cei cu produsele electrocasnice. Cumpărătorii profită de astfel de magazine probând produsele apoi finalizează comanda online. Beneficiază astfel de prețurile preferențiale shopingului online.

Totodată vânzarea în aceste două feluri ajută și la întărirea brandului. Astfel oamenii care deja cunosc un anumit magazin/brand, se duc la sigur online. Nu mai există teama de necunoscut.

Cupoane cadou pentru shopping online

O modă a apărut de câțiva ani și anume, cea a achiziționării de cupoane cadou. Astfel economisești banuți, dar oferi posibilitatea  celui care trebuie să primească darul de la tine, să achiziționeze ce-și dorește.

Scapi de grija căutării unui cadou perfect și îl faci fericit și pe cel în cauză.

În zilele noastre poți achiziționa orice online. Lanțurile de hypermaketuri au introdus acest tip de cumpărături chiar și pentru alimente. Faci piața, umpli frigiderul, dar nu ieși din casă. Ingenioasă treabă!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns