Shopping

Terapia prin shopping ne ajută să ne relaxăm sau ne împrăștie banii?

Atunci când ai nevoie de un moment de respiro de cele mai multe ori te avânți spre mall-uri pentru a experimenta terapia prin shopping.

Folosită inițial ca și un truc de marketing, terapia prin shopping s-a dovedit a fi suficient de eficientă, spun studiile.

Numele terapiei prin shopping nu este folosit chiar corect nefiind vorba chiar de o terapie. Acest nume este folosit astfel pentru că tot mai multe persoane au declarat că atunci când fac achiziții noi devin se simt mai fericiți.

Terapia prin shopping – ce-i mult strică

Psihologii privesc cumpărăturile ca o activitate cu două extreme. Terapia prin shopping aflându-se la extrema pozitivă a acesteia. Psihologii ne avertizează că uneori și cumpărăturile pot da dependeță. Ajungând astfel să ne golim buzunarele sau cardurile.

Având acces la diferite carduri cu oferte de la bănci în care putem să luăm salariu în avans putem risca și ajuge să facem cumpărături care ne depășesc posibilitățile financiare.

Pentru a evita stresul financiar trebuie să ne asigurăm că suma respectivă se poate acoperi cu veniturile viitoare. Eventual să rămână și rest.

Când o persoana sare de la terapie prin shopping direct la dependența de cumpărărături se pot observa următoarele indicii:

  • persoana evită rapoartele bancare
  • minte cu privire la cât cheltuiește
  • ascunde cumpărăturile
  • ignoră responsabilitățile pentru a colinda magazinele

Terapia prin shopping ne ajută în perioadele dificile ale vieții

Din experiența celor care au apelat la acest tip inovativ de terapie ne arată că produsele pe care le-au cumpărat nu au fost alese la voia întâmplării. Aceste produse au rolul de a-i pregăti psihic de următoarea etapă din viața lor.

Terapia prin shopping este din acest motiv benefică, atunci când trebuie să depășim cu brio perioadele grele din viața noastră. Anxietatea după divorț sau schimbarea locului de muncă poate fi vizibil ameliorată.

În cultura noastră, beneficiile terapiei prin shopping au fost integrate perfect: înainte de căsătorie sau înainte de a naște, folosim cumpărăturile pentru a ne pregăti de o nouă etapă.

Majoritatea dintre noi utilizăm acest tip de tratament cumpărând cu preponderență haine sau produse pentru casă.

Recunoaște că de fiecare dată când îți cumperi haine noi sau bijuterii ți se îmbunătățește vizibil starea de spirit! Cumpărăturile impulsive dictate de stres nu au un efect pe termen lung ca și terapie prin shopping.

Cum ne echilibrează terapia prin shopping psihicul?

Terapia prin cumpărături funcționează de fiecare dată când ne simțim triști, dar nu ne poate feri de furie. Tristețea se asociază adesea cu forțe situaționale pe când furia este de regulă îndreptată împotriva unei persoane.

Dacă nu vreți să fiți mai trist de cât atunci când ați început acest tip de tratament asigurați-vă că nu chetuiți mai mult de cât vă permiteți. Eventual stabiliți-vă o sumă pe care să o încărcați pe un card non bacar și pe care să îl folosiți la cumpărături. Puteți astfel eficientiza terapia și puteți să vă alegeți și cu o garderobă nouă fără prea mari daune.

Indiferent de ce anume ți-a cauzat tristețe, dacă ai nevoie de terapie și îți și permiți da-i bice! Terapia prin shopping online este la fel de benefică, asta dacă îți cunoști foarte bine măsurile. Altfel riști să faci mai multe retururi decât achiziții și să cheltui bani mulți pe transport inutil.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns