Fashion

Ținuta casual – sugestii utile pentru ea, dar și pentru el !

Atunci când gândul de a-ți crea ținuta casual te frământă și nu știi cum să abordezi subiectul, ce faci? Ți-am pregătit câteva sugestii pentru el și ea!

Casual înseamnă să poți purta haine cât mai confortabile, dar să nu fie deloc formale. Atenție, însă, hainele casual cu care te îmbraci la plajă nu pot fi aceleași cu ținuta casual cu care te duci la serviciu.

Trebuie să faci foarte bine diferența de nuanță și să alegi cu grijă ținuta, în funcție de destinația la care vrei să defilezi îmbrăcat/ă așa.

Sugestii pentru ținuta casula a ei sau a lui

Blugii reprezintă o sugestie foarte potrivită atât dacă ești bărbat, cât și dacă ești femeie. Încearcă însă să nu fie decorați excesiv, rupți sau cu fel și fel de aplicații. Pentru atunci când te duci la job, alege mai degrabă o pereche de blugi cu talie înaltă, cât mai clasici. Dacă optezi pentru o pereche de blugi cu talie joasă și mai largi, inspiri neprofesionalism. O asemenea pereche de blugi ca cea din urmă amintită este mai potrivită pentru o plimbare în parc sau pentru o ieșire cu prietenii.

Pentru a fi safe din punct de vedere vestimentar și pentru a contura mai bine ținuta casual, de preferat este să alegi întotdeauna haine care îți vin bine. Nu te îmbrăca niciodată cu haine care nu sunt măsura ta. Hainele care îți sunt prea strâmte sau prea largi te fac să pari inconfortabil și automat fără stil.

De altfel ținuta casual trebuie să fie conturată în jurul propriului stil vestimentar. Nu adopta elemente pe care stilul tău personal nu le poate adopta ca fiind o ținută naturală. Atunci când ieși din casă nu vrei să creadă toată lumea că te-ai gândit două zile până să te îmbraci. Totul trebuie să pară cât mai natural.

Un al treilea sfat care să te propulseze în topul celor bine îmbrăcați este grija la calitatea pieselor vestimentare. Hainele cu defecte sau confecționate din  materiale de calitate. Cusăturile neglijente sunt de asemenea de evitat la o ținută de nota 10.

Atenție la limita decenței în ținuta casual!

Pentru ca ținuta casual să fie de notă maximă trebuie în primul rând să fie decentă. Evită tricourile sau bluzele care să-ți lase spatele și abdomenul la vedere. De asemenenea evită să ai lenjeria intimă la vedere.

Ca și femeie o ținută casual decentă, safe, dar și cu puțin stil este reprezentată dintr-o pereche de jeanși, o bluză albă sau colorată și o pereche de pantofi tradiționali cu toc scurt. Ai grijă să nu exagerezi cu make-upul sau cu parfumul. Și acestea sunt elemente importante pentru o ținută casual de notă maximă. De asemenea ține cont de accesorii: genți, eșarfe, broșe, bijuterii. Alege-le pe cele potrivite pentru a-ți completa ținuta cu bun gust.

Alte piese vestimentare recomandate pentru ținuta casual ale unei femei ar fi : tricourile, rochiile de vară, rochiile lungi, fustele creion, fustele lungi, bluzele pe gât, bluzele cu nasturi, pantalonii scurți și pantalonii realizați din materiale care nu se șifonează foarte ușor.

Ținuta casual pentru bărbați

Când vorbim despre o ținută casual a unui bărbat pantalonii sunt elementul cheie întodeauna. Așadar, dacă ești bărbat și vrei să-ți construiești singur ținuta casual, ai nevoie de o pereche de pantaloni dintr-un material care să nu se șifoneze prea ușor.  Un alt aspect important este marimea pantalonilor. Aceștia trebuie să-ți vină perfect. Să nu fie nici prea mici, dar nici prea mari.

Pentru ținuta casual potrivită, asortează-ți pantalonii cu cămăși albe/colorate, tricouri polo monocrome, pulovere și diverse bluze cu mâneci lungi sau scurte. Încălțămintea trebuie să fie una clasică pentru a definitiva  o ținută casual a unui bărbat. Atât pantofii sport cât și pantofii clasici din piele neagră, maro sau albastră sunt potriviți în garderoba unui bărbat bine îmbrăcat!

Așadar, țineți cont de locul pentru care vă alegeți ținuta și alegeți cu grijă piesele vestimentare și  modul de a le combina!

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns