Beauty

Tratament pentru păr deteriorat – 4 idei de încercat acasă

Când ai nevoie de o reîmprospătare a aspectului fizic de cele mai multe ori cauți sugestii online. Un tratament pentru păr deteriorat te-ar ajuta.

Un păr sănătos și frumos întotdeauna te scoate din anonimat. Podoaba capilară reprezintă un simbol al frumuseții încă din cele mai vechi timpuri, atunci când femeile nu aveau voie să-și taie părul.

4 idei de tratament pentru păr deteriorat pe care le poți încerca acasă

tratament oentru păr deterioratMasca de păr cu ulei de ricin – tratament pentru păr uscat

Când te confrunți cu o cădere masivă a părului , uleiul de ricin este cel mai recomandat. Chiar și atunci când părul este subțire și se rupe, extractul de ulei din ricin aduce mari beneficii. Preparare : Amestecă o sticluţă de ulei de ricin cu un gălbenuş de ou, adaugă o lingură de ulei de măsline. Peste toate astea stoarce și puțină zeamă de lâmâie. Aplică masca pe părul uscat , las-o să acţioneze timp de minim o oră. Spală masca de pe păr și repetă această procedură o dată pe săptămână. Rezultatele nu vor întârzia să apară dacă procedezi întocmai cum am scris mai sus.

Mască de păr cu miere şi ulei de masline – tratament pentru păr degradat

Acest tratament  pentru păr deteriorat, care conţine miere, este mult mai eficient dacă adaugi și ulei de măsline.  Cum o preparăm ? Amestecăm o ceaşcă de miere de circa 150 gr cu 1-2 linguri de ulei de măsline. Aplicăm apoi masca pe părul umed şi o lasăm să acţioneze timp de 15 minute. Aplică acest tratament o dată pe lună şi oferă-i părului tău o notă de prospeţime! tratament pentru păr deteriorat

Mască de păr cu smântănă – tratament pentru păr deteriorat

Dacă utilizezi placa de păr sau ondulatorul prea des cu siguranță ai nevoie de un tratament pentru păr deteriorat. Cea mai eficientă variantă în acest caz ar fi această mască cu smântână. Aceasta te ajută să îl hidratezi și să îl cureți. Vitalitatea părului tău va fi redată după câteva aplicări. Cum aplicăm? Se ia o jumătate de cească de smântână și se masează ușor părul timp de 10 minute. Lasă mai apoi masca să acționeze timp de 20 de minute. Aplică metoda o dată la două săptămâni pentru a obține efectele dorite.

Masca de păr cu ou – tratament pentru hrănirea părului

Când vine vorba de ingrediente naturale de înfrumusețare, oul este nelipsit fiind o sursă importantă de proteine. Acesta poate constitui un tratament penru păr degradat minunat cu efecte imediate. Poți folosi oul întreg sau poți separa albușul de gălbenuș. Pentru părul uscat se folosește gălbenușul, iar pentru părul gras se folosește doar albușul. Oul îți hrănește părul și îi conferă strălucire. Folosește acest tratament pentru păr deteriorat la două săptămâni și bucură-te din plin de podoaba ta capilară.

 

tratament pentru păr deterioratDe fiecare dată când ne coafăm, părul suferă  modificări nu tocmai pozitive. Instrumentele utilizate pentru coafat părul îl deteriorează , iar în timp efectele negative încep să apară. Atunci avem nevoie de aceste tratamente pentru păr deteriorat. Acestea le putem folosi atât preventiv cât și la nevoie. Important este să ne îngrijim podoaba capilară cât putem de des.

Atunci când părul este lung îți poți permite să tunzi vârfurile deteriorate și să-i dai voie să se regenereze. Atunci când părul este mediu sau scurt este mai greu să ne împrietenim cu foarfeca.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] nu știi ce măști să folosești, poți găsi aici câteva […]

Lasă un răspuns